Omgeving jachthaven 't Huizerhoofd

 

Huizen ligt zeer centraal en biedt voor watersporters unieke mogelijkheden. Via het IJmeer sportief zeilen op het Markermeer en IJsselmeer of lekker toeren langs de vele plaatsjes die het Eemmeer, Wolderwijd en Veluwemeer te bieden hebben. De jachthaven is tevens het startpunt voor leuke uitstapjes die Huizen zelf te bieden heeft.

Nautisch kwartier

Huizen heeft meerdere havens. Naast onze jachthaven is er ook nog de gemeentelijk haven (in de volksmond ook de Oude Haven genoemd).  In deze in 1854 aangelegde haven bracht allerlei economische ontwikkelingen met zich mee. Van de scheepswerven, de hangen waar de haring werd gerookt, de taanderijen en de visafslag is niet veel behouden. Wel liggen er nog een zestal botters Bovendien is er een botterwerf in oorspronkelijke stijl gebouwd en is rond de ingang van de Oude Haven een Nautisch Kwartier  ontwikkeld. Een pittoresk dorpje met panden waarin o.a. een hotel, diverse restaurants en een restaurant/pannenkoekenhuis is gevestigd.

De Sfinx

Dit moet u gezien hebben als u in Huizen bent. De beroemde Sfinx van Huizen. Dit zijn vijf mooie  appartement complexen aan het water. Vlakbij vindt u ook een mooi strand waar u heerlijk kunt genieten van een zomerse dag.

Winkelcentrum Oude Dorp

Het oude dorp ook wel het Hart van Huizen genoemd heeft een groot scala aan winkels voor zowel voor de dagelijkse boodschappen als voor duurzame goederen, van mode tot opticiens. Natuurlijk zijn er ook horecagelegenheden op of nabij het Oude Raadhuisplein.

Plein 2000

Een bioscoop, wok restaurant, bibliotheek, bowlingbaan en heerlijke restaurantjes. Plein 2000 (de graafwichman) biedt onderdak aan al deze faciliteiten. Het hele complex is gebouwd in het jaar 2000 en wordt ook wel gezien als het centrale deel van Huizen en de  ingang van het oude dorp (winkelcentrum) In de omgeving vindt u ook een modern zwembad (de Meent).

Surfstrand

Bent u graag aan het water, dan zit u in Huizen goed. Bij lekker weer kunt u heerlijk vertoeven aan de Huizer stranden langs het Gooimeer. Door het ondiepe water ook zeer geschikt voor kleine kinderen en surfers. Aan de zomerkade zijn diverse gezellige terrassen met uitzicht op het strand en water. Op loopafstand ligt een hotel met verschillende faciliteiten, waaronder fietsverhuur en een VVV I-point en een mooi terras met uitzicht over het Gooimeer en de jachthavens.

Lidl Huizen

De dichtstbijzijnde supermarkt betreft de Lidl. U kunt deze winkel vinden aan de  Warandebergstraat 20 in Huizen.

Buitenzwembad Sijsjesberg

Op slechts 5 minuten rijden vindt u het buitenzwembad 'De Sijsjesberg'. Dit is het grootste en modernste buitenzwembad in het Gooi en prachtig gelegen in een bosrijke omgeving.

Vaar informatie

Diepgang in de vaargeul tussen de Hollandse en de Stichtse Brug bedraagt minimaal 3 meter. De onderdoorgang is 12,50 meter. De jachtbebakening op de randmeren staat op 1.30 meter (de rood-witte staken). Daarbinnen kan het zeer ondiep zijn. Vooral bij de doorgang naar en van de Hollandse Brug

Contact

Ambachtsweg 65

1271 AL Huizen

Postbus 282

1270 AG HUIZEN

Email: info@jachthavenhuizen.nl

Administratie: administratie@jachthavenhuizen.nl

GPS positie: N 52.311063 - E 5.247302

Tel.035-5258622