Faciliteiten jachthaven 't Huizerhoofd

 

De beschutte jachthaven is een oase van rust voor watersporters en tevens facilitair zeer compleet en modern. De jachthaven beschikt onder andere over: Een 30 tons kraan (inclusief mastenkraan), een trailerhelling, een brandstofpomp, toiletgebouw, gratis WiFi, water en electra, mogelijkheden voor winterberging op de wal. Voorts is er een restaurant op ons terrein genaamd “Boot” .

Hoewel de jachthaven geen verenigingshaven is, worden er door het op het terrein tevens gehuisveste watersportvereniging Gooierhaven diverse verenigingsactiviteiten georganiseerd.

Wifi

Onze haven is voorzien van een draadloos internet netwerk, waar u als gast gratis gebruik van kunt maken. Vraag op het havenkantoor naar de inlogcode.

Wasmachine en droger

Op de jachthaven is een professionele was en droog automaat aanwezig. Op het havenkantoor zijn munten voor gebruik van de wasmachine (€ 5,00, inclusief waspoeder) en droger (€ 1,50) verkrijgbaar.

Vuilcontainer

Op onze haven staat een (pers) container voor huishoudelijk afval. Tevens staat daarnaast een glascontainer.

Bilgepomp en vuilwater

Bij de afleversteiger voor brandstoffen is een bilgepomp voor inname van bilgewater (€ 0,50) aanwezig. Hier vind u tevens een voorziening voor inname van fecalïenwater (gratis). Zowel de pomp als het inname station zijn alleen te gebruiken bij aanwezigheid van de havenmeesters.

Onder het nieuw te bouwen havenkantoor kunt u in de toekomst weer terecht voor het ledigen van chemische toiletten.

Leenfietsen

Gedurende de zomermaanden kunt u voor het halen van boodschappen een fiets (eventueel met kinderzitje) lenen.

Vanuit onze haven kunt u per fiets ook gemakkelijk het Gooi met de dorpen Laren, Blaricum, Bussum en de vesting van Naarden verkennen.

Buitenboordmotor bewaking

Wij passen op uw buitenboordmotor. Zo voorkomt u een hoop ellende. De laatste jaren zijn er namelijk verschillende motoren gestolen.

Stroom

Op elke steiger bestaat de mogelijkheid om elektriciteit te gebruiken (maximaal 6 Ampère).  Het gebruik hiervan voor verwarmingsdoeleinden is niet toegestaan.

Drinkwater

Op alle steigers zijn aftappunten voor inname van drinkwater aanwezig. Enkel op de hoofdsteiger is hierbij ook een haspel voorziening aanwezig. Op de overige steigers dient u hier een eigen slang op aan te sluiten. Het gebruik van drinkwater is bij het liggeld inbegrepen. We vragen u wel dit water te gebruiken voor drinkwater en niet om uw boot mee schoon te spuiten. Op de kop van de hoofdsteiger is hiervoor een (gratis) dekwaspomp geïnstalleerd.

Ecotainer

Op het terrein, tegen over het havenkantoor, kunt u ook ons milieudepot vinden. Hier kunt u onder andere uw oude accu’s kwijt, oliefilters, verfafval en poetsdoeken. Ook kunt u hier de afgewerkte olie ledigen in de daarvoor ingerichte voorziening.

Jollenveld

Ons jollenveld is een geasfalteerd veld en biedt plek aan jollen in de periode van 1 mei tot 1 oktober. U kunt uw jol en/of trailer ook in de winterperiode bij ons stallen op de voorziening van graskeien aan de westzijde. De tarieven vindt u elders op onze site.

Loods

Het parkeerterrein wordt gedurende de wintermaanden (1 oktober tot 1 mei) gebruikt als winterstalling. Hiervoor zijn ruim 400 plaatsen beschikbaar. De winterstalling is in eerste instantie bestemd voor de vaste ligplaatshouders, maar soms, als er niet voldoende gegadigden zijn, kunnen ook andere belangstellenden voor de winterstalling in aanmerking komen. Naast het parkeerterrein bieden wij ook winterstalling in onze loods aan. Hiervoor geldt een wachtlijst.

In de maand juli sturen wij alle vaste ligplaatshouders een brief met het verzoek om hun wensen voor de winterstalling aan onze havenmeesters kenbaar te maken. De winterstalling wordt op basis van beschikbaarheid en volgorde van binnenkomst ingevuld. Ook ligplaatshouders die voorgaand seizoen een plek op de wal of loods hadden, behouden dit recht, tenzij de wensen zijn veranderd. Voor meer informatie over de winterstalling kunt u bij een van onze havenmeesters terecht.

Toiletten en douches

De sanitaire voorzieningen worden ondergebracht op de begane grond van ons nieuw te bouwen havenkantoor, welke naar verwachting in maart 2016 wordt opgeleverd. Op een jachthaven vinden wij het belangrijk dat onze gasten zich thuis voelen. De douchecabines zijn daarom ruim ontworpen, krijgen vloerverwarming en blijven gratis.

Speelaccommodatie

Naast het havenkantoor, aan de oostzijde daarvan, is voor onze jongste gasten een omheind speeltuintje aanwezig met een diverse speeltoestellen (i.e. schommel, klimrek, een wip, enkele wipkipjes en een speelhuisje met een glijbaan).

Brandstof

In onze haven is zowel dieselolie als euroloodvrij verkrijgbaar.

Watersportwinkel

Op onze haven zijn geen watersportwinkels en/of reparatiebedrijven gevestigd. Echter, op het nabij gelegen industrieterrein zijn dergelijke voorzieningen wel te vinden en anders zijn onze havenmeesters u behulpzaam bij het vinden van dergelijke bedrijven.

Inzameling oud papier

Voor de inzameling van oud papier hebben wij een aparte container op het havenkantoor staan.

Vaar informatie

Diepgang in de vaargeul tussen de Hollandse en de Stichtse Brug bedraagt minimaal 3 meter. De onderdoorgang is 12,50 meter. De jachtbebakening op de randmeren staat op 1.30 meter (de rood-witte staken). Daarbinnen kan het zeer ondiep zijn. Vooral bij de doorgang naar en van de Hollandse Brug

Contact

Ambachtsweg 65

1271 AL Huizen

Postbus 282

1270 AG HUIZEN

Email: info@jachthavenhuizen.nl

Administratie: administratie@jachthavenhuizen.nl

GPS positie: N 52.311063 - E 5.247302

Tel.035-5258622